Csiganyál.

2018. március 10., szombat

Tény, hogy az első szavam arra a kérdésre, hogy mit használok az arcomra, az 90%-ban az, hogy csiganyálat. Kivétel nélkül mindenkinek van egy grimasz az arcán ilyenkor, legyen az csodálkozás, avagy rémület. Mivel mindig ódákat zengek erről a hatóanyagról, sokakat érdekel, mi is ez?Már az elején tisztázni szeretném, hogy egy arcápolási rutin nem lesz kész azzal, hogy van egy csiganyálas valamink. Azért ezzel kezdem, mert sokan így gondolják, de rutinba beépítve lesz csodaszer az arcbőrön, illetve én már használom más célra is, arra kitérek a végén. 


Mit tud a csiganyál:

- gyulladáscsökkentő,
- sebgyógyító,
- antioxidáns, lassítja a bőr öregedési folyamatait.

Sejttenyészettel bizonyították, hogy a csignyalában levő összetevők (http://thebeautybrains.com/2009/02/are-snail-creams-good-for-your-skin) serkentik az elasztin rostok és a kollagén termelését. Ezáltal tud úgymond ránctalanítani. Mivel az összetevők között szerepel a hialuronsav is, ezért a csiganyálnak nagyon nagy a vízfelvevő és vízmegtartó tulajdonsága. 

Ennek az érdekes összetevőnek nagyon nagy a felkapottsága a koreai kozmetikumok terén, azt azért nem árt tudni, hogy akkor fognak csak teljesülni ezek a csodadolgok, ha megfelelő minőségű a termékben rejlő összetevő. Ez pedig egy X-akta innentől kezdve, én ezért sem kísérletezek új csigás dolgokkal, csakis a sok-sok pozitív visszajelzéssel rendelkező termékeket veszem meg és csakis azokat ajánlom, amik nekem is beváltak. De! Nem fogja egymaga megoldani az összes problémát, sőt... 

Nekem másfél éve a rutinom szerves része.
Szeretem, mert:
- érezhetően hidratál, egyes készítményekkel ellentétben
- hiányzik a rutinomból, ha egy csigás termék kimarad
- szuper seb-, és heggyógyító!

Itt is van amit említettem a poszt elején, hogy én más célokra is használom. Nálunk már a háztartás része, ugyanis szúnyogcsípésre tökéletes, nagyon jól nyugtatja a bőrt! Sebgyógyításra bevett szokás ehhez az összetevőhöz nyúlni, napokkal le lehet rövidíteni a gyógyulás idejét. Kisebb sebek és pattanások után maradt hegeket is nagyon jól gyógyít! 

Én ránctalanító mivoltát nem érzem, de nem is ez a lényeg nálam, hanem a megfelelő hidratálása és a gyógyító hatása. Habár ez a ránctalanítás számomra eléggé megfoghatatlan, amik vannak az arcomon, azok már el vannak mélyülve annyira, hogy pont ne legyen elég egy termék, viszont egy darab új ráncocskám sincs másfél éve, ami valamennyire lehet, hogy neki is köszönhető :). Annyi minden van a rutinomban, ami anti-aging, hogy nem venném el az ők dicsőségét azzal, hogy rámondjam, hogy ez a csiganyálnak köszönhető. Ezeket a termékeket használom én:
Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence Moisturizer - őt használom sebekre, hegekre, csípésekre. Egyébként a reggeli rutinom része. Háztartás nélkülözhetetlen része. Itt tudjátok beszerezni.

Mizon Snail Repair Intensive Ampoule - neki ampulla révén is erősebb a hidratáló hatása. Itt tudjátok beszerezni. 

Mizon All In One Snail Repair Cream - közeledik a melegebb idő, nekem ő a nyári hidratáló krémem, illetve ha télen túltoltam a hámlasztást, akkor vele másnapra rendbe jött, de hidegebb időben nekem zsírosabb krémet igényel a bőröm. Itt tudjátok beszerezni. 

Neked van csigás termék a rutinodban?


Ezek is érdekelhetnek...

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images