Kedvenc koreai sminklemosóm - Kosé Cosmeport Softymo Speedy Cleansing Oil

2018. február 13., kedd

Az olajos sminklemosók számomra nagyon idegennek tűntek mindig, míg pár éve megismertem egy Balea lemosót, és azóta nem tudok más textúrában gondolkozni. Azt a terméket kivonták a forgalomból, így kénytelen voltam más vizekre evezni, és sok-sok próbálgatás után megtaláltam a számomra tökéletes sminklemosót. Ő lenne a Kosé Cosmeport Softymo Speedy Cleansing Oil (milyen rövid neve van)


Amikor még barátkoztam ezzel az olajos formulával, a hétköznapi nyelven szólva zsíros bőröm volt, nem igazán kezeltem - szerencsére ez már nem így van. Akkoriban elképzelni sem tudtam, hogy bármi olajosat kenjek a bőrömre, de mivel annyian zengtek ódát róla, adtam neki egy esélyt. 


Melyik lépés ez a rutinomban?

Vele kezdődik minden, én szárazon szoktam lemosni a sminkem, de elvileg vizes bőrön is működik, én úgy még nem próbáltam. 

Miért jó ez a termék?

Kíméletesen, gyengéden távolítja el a napi sminket, szennyeződést. Mindenki jól tudja, hogy nem szabad a szemet dörzsölni, de tegye fel a kezét, aki még sosem szegte meg ezt a szabályt, egy makacs szempillaspirál miatt? Azért váltottam micellás vízről olajos sminklemosóra, mert nekem sokkal kényelmesebb és kíméletes. Micellás vízzel sokszor előfordult, hogy nem végzett hibátlan munkát, és nekiálltam dörzsölni a szempilláim. Amit hosszútávon azért megsínylik minden pilla... 
Mielőtt tusolnék, felkenek egy pumpányit az arcomra, gyengéden belemasszírozom a bőrömbe, csukott állapotban a szemeimre és a pilláimra is. Nem azért csukom be egyébként, mert irritálná(nekem sosem csípte még), csak így tudom fentről lefelé irányuló simító mozdulatokkal felvinni a pilláimra. 10 másodperc kb. amíg leoldja a sminkem, ezután a tusoló alatt pedig egy habzó lemosóval távolítom el az arcomról. Ez így dupla biztonság a bőröm tisztasága érdekében. 

Babaolajhoz hasonlít a textúrája

Milyen összetevőket tartalmaz?

Olíva-, jojoba-, szezám-, sáfrányosszeklice-olaj és sheavaj keverékével lesz ennyire hatásos lemosó. 

Nincs benne sem parfüm, sem alkohol.

Beszerzés:

Itt tudod megrendelni, általában 3000 Ft. körül van a 230 ml. 

Ezek is érdekelhetnek...

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images