A sztereotípiák

2018. február 5., hétfő

Sokszor amikor kiejtem a számon, hogy koreai arcápolás híve vagyok, sokan kikerekedett szemekkel néznek rám, hogy koreai? A következő ahol padlót fognak, a csiganyál :). Nővérem mindig viccel, hogy keresztlányom akkor már tudja, hogy mi a jó neki, mert 2 és fél évesen fogdossa az utcán a csigákat.

Nem emlékszem már, hogyan találtam rá erre az útra, vagyis Viki blogjára, de nagyon hálás vagyok. Vagyis főként a bőröm hálás - ezáltal vagyok én is az. A hétköznapi tudatban el van ásva mélyen, hogy ami koreai, az rossz minőségű. Holott lassan amúgy már mindent Keleten gyártanak, de nyilván ebbe ne menjünk bele. A koreai rutin egy csoda ...

... de nézzük, hogy miért?

Forrás


Az ár.

Ha veszünk egy átlagos terméket, az árak 2-5000 Ft. között mozognak. Ilyenkor az emberek általában arra gondolnak, ha az olcsó, akkor annyit is ér, nincs benne semmi jó, csak káros hatóanyag. Tény, hogy ahhoz, hogy megtudjuk, hogy mit rejt a termék, milyen hatóanyag listája van, általában többet kell kutatni, mint megfordítani a dobozt és elolvasni (van már külön oldaluk erre egyébként). Illetve aki beszéli a nyelvüket, annak nem okoz gondot, de nekem igen. Szerencsére már egyre több márka nyit Nyugat felé és vannak latin ábécé alapján leírások is. Pici pénzért, annyi csodás hatóanyaghoz jutunk, hogy elképzelni is nehéz. A szilikon, parabén vitába én nem szeretnék pártot foglalni, hogy most túl van hypeolva a károsságuk, vagy nincs, de a legtöbb termék mentes sokféle rossz, allergén összetevőtől - de erről úgyis írok mindig részletesen. Ha valamilyen termék el van adva egy hatóanyaggal, akkor az az összetevő az INCI lista legelején lesz és nem hátul kullog mint egyes, drágább európai termékek esetében - INCI-ről is írok hamarosan. Azért félre sem kell érteni, itthon is találni szuper összetevőlistás termékeket, de én most Koreára fókuszálok. Zárójelben megjegyzem, hogy nem zárkózom el semmilyen itthon beszerezhető nyugati terméktől, de én eddig csak professzionális vonalon találtam meg a számításaim. 

Koreai. Ázsiai. Kínai.

Igen, sokan mondják, hogy kínai, manapság annak már negatív jelentése van. Én erre csak annyit mondanék, hogy meg lehet nézni az ázsiai nők arcát. Bármerre mentem a világban, az általam látott ázsiai nők 99%-ának gyönyörű volt az arcbőre. Kisimult, feszes és egészséges fényű, színű. 

De.

Nehezen beszerezhető. 

Nos ez egy tény. Habár a legutóbb rendelt termékem 1 hét alatt megérkezett :). Ez a valamit valamiért elve, hiába is közhelyes. Előre kell gondolkozni és ha látjuk, hogy fogyóban van egy termék, akkor előre meg kell rendelni. Valamint, ha meglátsz egy szimpatikus terméket és meg is rendeled, akkor nem foghatod egyből a kezedben, mintha itthon leemelnéd a polcról. 

Honnan szerzem be őket?

Egyelőre csak Ebay-ről és iHerb-ről. Ebayen van pár megbízható eladó, mindig náluk nézek szét, eddig minden volt náluk, amit szerettem volna vásárolni. A termékek gyorsan megérkeznek, gondosan becsomagolva. Az alábbi megbízható eladókat ajánlom:

Márti

Ezek is érdekelhetnek...

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images