Most

2018. február 5., hétfő

Sziasztok!

Nehéz belekezdeni ebbe a bejegyzésbe, érlelődik már hosszú hónapok óta bennem, hogy ismét belevágok. Sokszor elkezdtem már, kisebb-hosszabb ideig írtam is, emiatt nem szeretnék ígérgetni, hogy én most újra blogolni fogok. Azt tudom, hogy egyre többen kérdeztek tőlem, és nagyon szívesen beszélgetek mindenkivel a bőrápolásról, de mostmár szeretném ezeket meg is örökíteni, hogy annak is tudjak ötletet adni, aki nem ismer.
2008-ban kezdtem el blogot írni és jó lenne, ha mindig írtam volna a bőrápolási rutinomról, lenne bőven összehasonlítási alap a mostani állapotával a bőrömnek -  de sajnos azt kell mondjam, hogy legtöbbször nem volt semmiféle rutin. Másfél éve foglalkozom igazán a bőrömmel, de fogok erről majd részletesen írni. Ha nem bánjátok, marad a színtér ez a blog, nem kívánok indítani egy harmadikat :)

Régi álmom volt, hogy kozmetikus lehessek, de valahogy nem alakult úgy az életem, hogy ezt meg tudjam valósítani. Majd 2016 őszén az egyik kedves ismerősöm mondta, hogy beiratkozott Szegeden egy kozmetikus képzésre, esti rendszerben. Ezen felbuzdulva másnap már én is be is voltam iratkozva. Nem tudtam, hogy milyen fába vágom a fejszém, annyit mondhatok, hogy azt a sztereotípiát, ami benne van sok ember fejében, hogy ez mennyire könnyű és alibi szakma, körmöt reszelünk és hajat fonunk egymásnak mindennap, azt el lehet felejteni.

Sokszor kérdezitek tőlem, hogy én mit használok az arcomra. Másfél éve ismerkedtem meg a koreai arcápolással, az Oh my brush blog által. Viki nagyon profi a koreai arcápolásban (is), sokat lehet tőle tanulni! Nekem ő a fáma mindenben, szeretem a tippjeit. Amikor rátaláltam a blogra, nem tudtam igazából azt sem, hogy mit akarok, csak azt, hogy kell valami rutin, mert az utóbbi években nem foglalkoztam a bőrömmel, annyiból állt az arcápolás, hogy lemostam a sminkem. Sok ismerősömtől hallom, hogy nekik is ennyi a rutin, ezáltal szeretnék nekik és nektek is ihletet és ötletet adni, hogyan lendüljenek/lendüljetek át ezen. Ha tehetném, csak azért visszarepülnék az időben, hogy ápoljam a bőröm, hogy tegyek valamit a ráncok megelőzéséért.

A koreai arcápolásról pár szót. A koreai nők azt vallják, hogy annyi időt töltenek a bőrük ápolásával naponta, mint amennyit a sminkeléssel. Ha jobban belegondoltok, nagyon ritkán látni olyan koreai/japán/kínai nőt, akinek nincs makulátlan arca. Nyilván ez ennél egy sokkal összetettebb dolog, de tény, hogy sokat foglalkoznak a bőrükkel. Olyan választékból mondjuk, ami számukra elérhető, nem is nehéz. A termékek nagy része nagyon jó áron elérhető és szuper hatóanyagokkal van teli.

Kicsit részletesebben tehát ezért ragadtam újra "tollat", hogy megosszam veletek az észrevételeim, segítsek egy picit, de egyáltalán nem szeretnék tanítani, okítani! Nem vagyok még szakember, a bejegyzéseim mind az egyéni tapasztalataim alapján íródnak, nem tanácsadásként! A cyber világ nem váltja fel azt, amit egy diagnosztika során egy jó kozmetikus megállapít.

Hamarosan jelentkezem.

Legyetek jók.
xoxo
Márti

Ezek is érdekelhetnek...

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images