Szemöldökformázás lépésről lépésre

2016. január 11., hétfő

Nem véletlenül tűntem el ennyi időre, egyelőre még titok mi készül a háttérben :). Addig is készítettem nektek egy szemöldök"formázós" lépésről lépésre bejegyzést. A formázás azért van idézőjelben, mert én a rajzolásról írok most nektek, nem a szemöldök szedésről.

Én mindig porral rajzolom a szemöldököm, a ceruza nekem nagyon mű. Ha porral dolgoztok ti is, mindenképp figyeljetek arra, hogy az matt legyen, ne csillámos ;). Ezt csak azért írom, mert nem feltétlen kell beruházni egy konkrétan szemöldök formázó készletre, biztosan csücsül otthon mindenkinek egyszerű barna szemhéjfestéke. Szoktam túlzásba esni az erősséget tekintve, főleg, ha sokat nézek sminkes videókat :). Lehet valakinek ez is erős lesz, ami nekem nem az. Én így szeretem a szemöldök megrajzolni, így teljes a sminkem. 

A termékek, amelyekkel dolgoztam:

Szerencsére nem kell sok minden a megfelelő formázáshoz, ami elengedhetetlen az egy ferde ecset, amit láttok a képen is. Ezt a matt palettát nagyon szeretem, a sötét barnát szoktam használni. Illetve amikor nem ehhez nyúlok, akkor a MUA Pro-Brow Ultimate Eyebrow Kit a társam.

Nézzük miből élünk ;)

1-2, Az alapozás után mindig átfestem korrektorral is a szemöldököm környékét. Egyrészt azért, mert így a biztos, hogy rendesen le van fedve a bőröm, másrészt segít kiemelni a formát. Ez most sem volt másként, jelenleg az essence all about matt termékcsaládból a high covering concealer-t használtam, a 20-as színben.

3. Ezután már jöhet is a választott szín. Először szépen rajzoljuk meg a kontúrját a szemöldöknek. Felül és alul is. Ügyeljünk arra, hogy valahol ott kezdjük, ahol én a képen, vagy még kicsit a vége felé akár. Ne rögtön a forma elején, mert akkor nagyon természetellenes lesz. Miután megrajzoltuk, jöhet a satírozás, mint az iskolában rajz órán. Töltsük ki a kontúrokat, majd nagyon kevés festékkel rajzoljuk meg a szemzug feletti részt is, ügyeljünk rá, hogy kevés festék kerüljön oda.

4. Igazából a rajzos része ennyi is lenne, a végén érdemes átfésülni, én egy catrice folyékony festékkel szoktam még átmenni rajta. Így helyre tesszük a kusza szálakat, és fixáljuk is a munkánkat.

5. Következik a kiemelés része. Ennek nyilván akkor van jelentősége, ha már készen van a sminkünk, így natúran nem fog mutatni, de így teljes a procedúra, így nem hagytam ki. Most egy szintén catrice terméket használtam, méghozzá az illuminating highlighter tollat. 2-3 pötty bőven elég, utána akár az applikátorral, akár az ujjunkkal is bedolgozhatjuk a bőrünkbe. Szintén jó bármilyen bevált kiemelő termék.


Bumm, készen is vagyunk! Én ilyenkor látom igazán, hol vannak még kusza szálak, amelyek erdőirtásra várnak, úgyhogy ne légy rest te sem, nyugodtan szedd ki őket.


Egy natúr sminknek is alapvető lépése a szemöldökformázás. Nagyon sokat jelent az összképen, szánj rá időt. Ha már megvan a rutin, általában maximum 1 perc és készen is vagy! Megéri ;)

Nektek mi a kedvenc szemöldök formázó terméketek?

Stay Beautiful!

Ezek is érdekelhetnek...

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images