Türkiz-barna smink - Lépésről lépésre

2015. november 12., csütörtök

Ha követtek a Facebook-on is, akkor láttátok, hogy az elmúlt pár hétben az ágyat nyomtam, sajnos elég sok betegséggel volt szerencsétlenségem találkozni. Egyik este már nagyon untam a zombi üzemmódot és úgy gondoltam sminkelek egyet. 
Tény és való, hogy mostanában a matt barna füstös szemre építek, szinte mindig, de a következő az ígérem más lesz. Remélem azért ez is tetszik!
Készítettem nektek lépésről lépésre képeket. Ha szeretnétek ilyen sminket egy alkalomra elkészíteni, akkor javaslom, hogy az esemény előtt pár nappal gyakoroljátok, ne azon a napon élesben kelljen először neki esni. Megéri a gyakorlást!


Kivételesen az alapozással kezdtem, mert tesztfotót is csináltam a Catrice Even Skin Tone (030) alapozóhoz és a Catrice Camouflage (020) korrektorhoz. 
A szemhéjamon előkészítettem a terepet a megszokott MUA szemhéjalapozóval. Utána a wet'n' wild coloricon paletta Pride (247)-es színeiből a fehérrel kiemeltem a szemzugot és a szemöldök csontot. Ezt követően a MUA Elysium és Winter Forest Matte paletták matt barnáit vittem fel a mozgó szemhéjamra. A legvilágosabbat még egészen elsatíroztam a szemöldök csontom felett, majd ahogyan egyre sötétebb árnyalatokat használtam, egyre kisebb területen satíroztam. A végén, a csillámos barna színt (MUA Dusk Till Dawn) már csak a mélyítő vonal mentén dolgoztam el. A mozgó szemhéjam fedetlen részére pedig a MUA Dusk Till Dawn paletta türkizét festettem. Egy világosabb és egy sötétebb barna árnyalatot még eldolgoztam az alsó szempillasor alatt. A szemhéjam MUA szemhéjtus-filccel (Felt Eyeliner) húztam ki. A vízvonalra szürke szemceruzát használtam.


És a paletták, valamint a használt színek egy része:
wet'n'wild

MUA Matte

MUA Dusk Till Dawn 

MUA Dusk Till Dawn
Az Elysium palettáról itt találtok képeket. 

Úgy döntöttem, hogy most erősebb kontúrral dolgozom az arcomon, mint szoktam. Így elővettem egy sötétebb alapozót és egy világosabbat, majd bohócot varázsoltam az arcomból.
A kontúrt MUA F9-es ecsettel rajzoltam meg. A szemem alatti karikákra még egyszer segítségül hívtam a Camouflage korrektort, amit egyúttal highlighterként is használtam. Őt pedig szintén MUA F16-os ecsettel dolgoztam el.

Porpúderrel is dolgoztam: kontúrként essence multi colour blush (070), highlighterként pedig Catrice Prime and Fine púdert, 010-es árnyalatban. Pirosítónak egy barackos árnyalatot választottam: elf blush-t, candid coral árnyalatban.A számon Astor rúzs van, Soft Sensation 602-es árnyalatban.

Előtte-utána:

Előtte képen alapozó már van rajtam, így is elég zombi a fejem, elnézést :)

Remélem tetszik. Stay beautiful!

Ezek is érdekelhetnek...

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images